Calvin Simon, medeoprichter van het Parlement en Funkadelic, sterft op 79-jarige leeftijd

Calvin Simon, een van de oprichters van Parliament-Funkadelic, is donderdag overleden, melden bandleden George Clinton en Bootsy Collins. “We hebben weer een origineel parlementslid/Funkadelic verloren. Een vriend, bandlid en een coole klassieke man, Mr. Calvin Simon was een voormalig lid van het Parlement/Funkadelic,” schreef Collins in een verklaring op Instagram. “Rust in vrede voor mijn P-Funk-broer, Mr. Calvin Simon, een oude Parliament-Funkadelic-zanger. Vlieg op Calvijn!” Clinton schreef verder Facebook. Simon was 79.

Simon werd in 1942 geboren in Beckley, West Virginia en groeide op met zingen in een kerkkoor voor wekelijkse radio-uitzendingen. Toen zijn familie naar New Jersey verhuisde, vond hij op 13-jarige leeftijd werk als kapper en raakte al snel bevriend met collega-kappers Clinton en Grady Thomas en klanten Ray Davis en Fuzzy Haskins. Samen vormden ze de Parliaments, een doo-wop kapperskwintet.

Terwijl het Parlement in de loop der jaren groeide en R&B, acid rock en funk begon te verkennen, bleef Simon in de band en bleef hij bijdragen als zanger. Hij verscheen op klassiekers van het Parlement zoals: Moederschip verbinding en Funkentelechy versus het Placebo-syndroom evenals Funkadelic-albums Maggot Hersenen en Kosmische Slop. Uiteindelijk verliet hij de groep in 1977 vanwege financiële en managementgeschillen. In 1997 werden Simon en meer dan een dozijn andere leden van Parliament-Funkadelic opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In 1966 werd Simon opgeroepen voor het Amerikaanse leger en naar Vietnam gestuurd. “Wat het meest voor mij betekent, is hoe ik de PTSS heb aangepakt tijdens mijn dienst in de oorlog in Vietnam”, zei hij in een stelling jaren later. “Ik was in staat om de geest in de fles te houden, om zo te zeggen, en stond niet toe dat de kwade gedachten doorbraken en zich manifesteerden in acties. In plaats daarvan vond ik mijn geloof en vertrouwde ik op de hogere macht om me erdoorheen te helpen.”

Nadat hij de groep had verlaten, werkte Simon samen met Haskins en Thomas om samen muziek op te nemen onder de naam Funkadelic, voor 1981’s Verbindingen en verbroken verbindingen, en de originele P, voor 1998 Wat dat schudt en die van 2001 Original P Introductie van de Westbound Souljaz. Simon streefde ook een solocarrière in gospelmuziek na en bracht zijn debuut uit Deel het nieuws in 2004 op zijn Simon Sayz-label.

Inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site it komt voort uit van.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Maggymalou.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart