Waarom geweld goed in de show past

Comedy’s bevatten meestal geen body count. Maar vanaf het begin, De rechtvaardige edelstenen heeft veel verwachtingen overtroffen. Niet alleen heeft de HBO-serie, gemaakt door Danny McBride, het vaak lastige onderwerp religie aangepakt, met name het christendom zoals gepredikt door een megakerkelijke familie, maar het is gedaan met zijn eigen unieke mix van pikzwarte komedie en serieuze inzet.

“Ik zou niet zeggen dat we zijn als” Game of Thrones, waar elke week iemand sterft”, vertelt Edi Patterson, die Gemstone-dochter Judy speelt Gevolg in een recent Zoom-interview. “Maar er kan van alles gebeuren, dat is zeker”,

“Rijkdom en macht geven deze grotere inzet aan een familiedrama, een familiekomedie”, voegt Tim Baltz toe, die de altijd trouwe partner van Judy speelt.

“Ik zou zo overstuur zijn als Judy ooit zou sterven”, zegt Patterson.

Nu terug voor een tweede seizoen, De rechtvaardige edelstenen blijft de Gemstone-familie volgen terwijl het probeert zijn christelijke zakelijke belangen uit te breiden, zelfs terwijl nieuwe bedreigingen voor hun rijk opduiken. Geen spoilers, maar in de nieuwe afleveringen die worden gescreend op critici, wordt het behoorlijk intens, met veel meer geweld en een tikje van die eerder genoemde bodycount.

Patterson is ook een schrijver in de show, wat betekent dat ze zich meer bewust is dan de meeste wanneer er een moeilijk moment komt. “Maar de richting van de show is zo groot en als een film dat wanneer ik het geweld zie waarvan ik al weet dat het eraan komt, het me elke keer verbaast en me choqueert.”

Dit is zelfs vanaf het begin waar geweest, met name het einde van de première van de serie, wanneer twee potentiële afpersers op brute wijze worden overreden op een parkeerplaats. “Ik wist dat het eraan zat te komen, ik filmde de scènes”, zegt ze. “Maar het deed me nog steeds gillen. Ik denk dat dat heel speciaal is aan de show, eerlijk gezegd – dat je deze gevoelens keer op keer krijgt van, ik kan niet geloven dat ze dat doen.”

Baltz, zegt dat het een eerbetoon is aan de manier waarop het creatieve team, waaronder McBride en uitvoerende producenten Jody Hill en David Gordon Green, werkt. “Het is hun eigen formule, hun eigen alchemie om al die dingen samen te huwen – gaande van dat geweld, die inzet of drama, tot het zeer dwaze type humor dat ze hebben dat licht kan zijn, of vulgair, of agressief, of uniek en in zijn eigen ritme.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Maggymalou.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart