“Rich” van Yard Act: stream de nieuwe single

De opkomende Britse rockband Yard Act heeft hun brutale nieuwe single “Rich” en de bijbehorende videoclip onthuld. Bekijk het hieronder.

In de clip speelt frontman James Smith een verslaggever genaamd J. Konopinski, die door een Britse buitenwijk zwerft en burgers interviewt die een loterij van een munt van 50 pence hebben gewonnen. “Bijna per ongeluk ben ik rijk geworden/ Door voortdurende beloning voor geschoolde arbeid in de particuliere sector/ En een oprecht gebrek aan interesse in dure dingen/ Het lijkt erop dat ik rijk ben geworden/ En sinds ik rijk ben, ben ik constant leven in angst om alles te verliezen / Dat de zeepbel zal barsten / En van mijn plaats vallen, ik zal weer terugkeren / Naar het leven dat ik vroeger leefde met de dingen die ik niet had / Voordat ik rijk werd “, zegt hij over de kenmerkende minimalistische gitaar van het viertal.

Het vernietigende anti-kapitalisme-nummer volgt de singles “The Overload”, “Land of the Blind” en “Payday” van het aanstaande debuutalbum van rockers uit Leeds, Engeland. de overbelasting, die gepland staat voor een release op 21 januari via Island Records.

“’Rich’ is de natuurlijke opvolger van ‘Payday’. Dat is het einde van het verhaal toch? Succes! Toestand! Veiligheid! Behalve dat er altijd meer geld te verdienen is, en je wordt als een mislukking beschouwd als je leven weer begint terug te keren in de richting waar het vandaan kwam’, zei Smith in een verklaring. ‘Het gaat erom dat je zo verdwaald bent dat je precies weet waar je bent en hoe je daar bent gekomen. Ik heb het ook geschreven omdat ik dacht dat het best grappig zou zijn als Yard Act een hoop geld zou verdienen nadat ik een anti-kapitalistisch conceptalbum had geschreven. Het zal grappig zijn als ik dit nummer op het podium zing als ik mijn munt heb gemaakt.” Bekijk hieronder de “Rich” muziekvideo van Yard Act.

Ter ondersteuning van het album gaat de band dit voorjaar op een aantal Noord-Amerikaanse tourdata, te beginnen met optredens op de SXSW van dit jaar in Austin, Texas. Bekijk de volledige reeks data hieronder en koop tickets hier.

Yard Act 2022 Noord-Amerikaanse tourdata:
03/14-20 — Austin, TX @ SXSW
03/22 — Brooklyn, NY @ Union Pool
23/03 — Philadelphia, PA @ Johnny Brenda’s
03/24 — Queens, NY @ TV Eye
03/25 — Boston, MA @ The Sinclair
03/27 — Toronto, ON @ The Garrison
03/29 — Chicago, IL @ Sleeping Village

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Maggymalou.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart