The Weeknd’s ‘Sacrifice’ is ons lied van de week

Song of the Week breekt af en praat over het nummer dat we elke week niet uit ons hoofd kunnen krijgen. Vind deze nummers en meer op onze Spotify Topnummers-afspeellijst. Voor onze favoriete nieuwe nummers van opkomende artiesten, bekijk onze Spotify New Sounds-afspeellijst. Deze week zorgt een nieuwe single van The Weeknd voor de perfecte Friday-soundtrack.


The Weeknd ging high-concept met Dawn FM, het nieuwe album dat vandaag, 7 januari, arriveerde – en het werkte. De verhaallijn van het radiostation is getint met een vleugje droefheid, en de toewijding aan het stuk voelt perfect gecombineerd met de voorliefde van de artiest voor jaren 80-geluiden.

‘Sacrifice’, de volgende single van de artiest, is meer van het onweerstaanbare ritme waar The Weeknd bekend om is geworden. Hij weet de dingen interessant te houden, hommages te brengen die niet achterhaald aanvoelen, en throwback-geluiden voor het heden opnieuw te bewerken.

De golvende zang van Abel klinkt hier helemaal thuis. De productie is springerig en helder, waardoor “Sacrifice” opvalt in een album vol oorwormen (zoals het ook fantastische “How Do I Make You Love Me”). Iets waar The Weeknd echter in uitblinkt, is het weven van zwaardere thema’s in bedrieglijk heldere nummers, en “Sacrifice” is daarop geen uitzondering. “Ik houd je door de moeilijkste delen / Als je voelt dat het het einde is / Omdat het leven nog steeds de moeite waard is om geleefd te worden”, belooft hij.

In het refrein echter, waarin hij verklaart dat hij niets wil opofferen voor de goedkeuring van zijn geliefde, toont hij een omkering van de thema’s die in de voorganger van dit album werden gepresenteerd, Na uren, en lijkt zelfs enige acceptatie te tonen van het idee om alleen te zijn.

Of je nu naar dit album gaat, klaar om de vele lagen die het bevat af te pellen of op zoek bent naar een nummer om vrijdag te beginnen, “Sacrifice” is het perfecte startpunt.

— Mary Siroky
Bijdragend redacteur


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Maggymalou.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart